Dušená zelenina s míchanými vejci zpět

Ingredience:
středně velké brmbory2 ksstředně vlká kedlubna1 ksvětší mrkev1 ks
plátek másla1 cmolej1 lžícevývar nebo voda6 lžic
nastrouhaný muškátový oříšek na špičku nožesůl dle chutimletý pepř dle chuti
lanina50 gvejce3 - 4 ksnasekané zelené bylinky dle chuti
středně velké brmbory 2 ks, středně vlká kedlubna 1 ks, větší mrkev 1 ks, plátek másla 1 cm, olej 1 lžíce, vývar nebo voda 6 lžic, nastrouhaný muškátový oříšek na špičku nože, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, lanina 50 g, vejce 3 - 4 ks, nasekané zelené bylinky dle chuti

Příprava

Shlédla jsem video od Moniky Růžičkové, kde předvedla úžasný spirálový kráječ na zeleninu a ovoce.
Mě to tak nadchlo, že jsem si na internetu našla kráječ za pro mě přijatelnou cenu, ihned objednala a dnes po doručení zásilky vyzkoušela.
Moničko, díky za báječný tip na vynikajícího pomocníka.

Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme.
Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 6lžic vývaru. Přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 8minut.
Mezitím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a ve druhé pánvi ji necháme vyškvařit do zlatavé barvy. Přidáme rozklepnutá vejce, bylinky, špetku soli a za stálého míchání necháme srazit.
Míchaná vejce přidáme do pánve s podušenou zeleninou, opatrně promícháme a podáváme.

Zeleninu také můžeme nakrájet nožem na tenké nudličky a poté podusit na skus.
Pokud nechceme slaninu, vejce osmažíme na másle.

2016-03-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI