Ingredience: | |||||
hladká mouka | 150 g | žitná mouka | 50 g | piva | 90 ml |
Hery | 125 g | vařených brambor na loupačku | 6 ks | ||
Náplň: | |||||
jemně nastrouhaná niva | 100 g | kysaná smetana | 400 g | nakrájená uzenina dle chuti | 150 g |
tymián | 1 lžička | prolisovaný česnek | 3 stroužky | parmezán (i na posypaní vrchní části) | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
Teplé slané koláče, jsou v dnešní době velice oblíbené. Můžete si tedy jeden připravit i Vy doma.
Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Vyválíe do kruhu a vložíme do kulaté formy na koláče nebo zapékací mísy s okrajem cca 4cm - aby těsto sahalo ke krajům. Předehřejeme troubu na 150°C.
Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a položíme je na těsto ve formě a osolíme. Loupat je nemusíme, pokud máme ranky.
Náplň: nivu smícháme s ostatními surovinami a nalijeme na brambory. Posypeme lžící parmazánu. Pečeme asi 50 minut, ke konci můžeme na chvilku zapnout vrchní gril, aby povrch zezlátl.
Podáváme k vínu, pivu nebo jako večeři.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI