Ingredience: | |||||
Ghí | dle potřeby | dýně | 193 g | očištěná, vydlabaná cuketa | 1/2 ks |
cibule | 1 ks | brambora | 1 ks | pečené kuřecí stehno - maso z něj | 1 ks |
sůl | dle chuti | majoránka | dle chuti | teff mouka tmavá | dle potřeby |
olivový olej | na pokapání |
Můžu říct, že jsem fakt strašně ráda, že naše dítko má rádo placky na všechny možné způsoby. Ráno na mě křičel mami pácu a já na to, že je musím upéct, dostal do mističky pár kešu oříšků a byl spokojný. Odpoledne už si pochutnával na svých oblíbených plackách. Má to jediný háček, placky voní našim hafanům, které musíme neustále odhánět. Malej na ně sice dělá tytyty, ale je mu to prd platné, přiběhne černý čumák, udělá drc do tlapky a placka je jeho, naštěstí s tím počítám a máme venku vždy dostatečnou zásobu.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, zeleninu očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře. Využila jsem zbytku pečeného kuřecího stehna, které jsem obrala a přidala do směsi na placičky. Stehno bylo jen osoleno, posypáno baby gril kořením a potřeno Ghíčkem. Když je zelenina vychladlá, přidáme orestovanou cibulku, obrané maso a rozmačkáme vidličkou. Přidáme majoránku, sůl a zahustíme teff moukou. Uděláme placky, nandáme na pečící papír, pokapeme olejem a pečeme přibližně 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI