Těsto: | |||||
špaldová mouka typ 630 | 150 g | studené máslo | 75 g | žloutek | 1 ks |
studená voda | 2 - 3 lžíce | sůl | dle chuti | ||
Náplň: | |||||
střední dýně Hokaido | 1/2 ks | velká mrkev | 2 ks | sušený tymián | 1 lžička |
vejce | 2 ks | smetana 30% | 250 ml | hrubozrnná hořčice | 1 lžíce |
tvrdý sýr | 80 g | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
dýňová semínka | dle chuti |
Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet quiche, ale pořád jsem se nemohla rozhodnout, jakou náplň mám zvolit. V obchodě mi padla do oka dýně, a jelikož miluji dýni v jakékoliv podobě, bylo rozhodnuto. Zvolila jsem kombinaci dýně a mrkve a s výsledkem jsem byla moc spokojená.
Nejprve si připravíme těsto. Mouku rychle propracujeme s máslem, žloutkem, solí a studenou vodou. Propracujeme v hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme na cca 30 minut do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme si dýni a mrkev (cca 3/4 množství) na kostičky a část si necháme navrch quiche, tuto část (cca 1/4) si nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme smetanu, vejce, sůl, pepř, hořčici, tymián a nastrouhaný sýr. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto si rozválíme na velikost koláčové formy a vložíme ho do formy. Na těsto dáme kostičky mrkve a dýně a přelijeme smetanovou směsí. Navrch quiche dáme plátky mrkve a dýně a dáme péct do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečeme cca 40 minut. Hotový koláč můžeme pak posypat opraženými dýňovými semínky.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Inspirace: časopis F.O.O.D září 2016
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI