Ingredience: | |||||
česnek | 1 - 2 stroužky | uvařená cizrna | 150 g | dýňové pyré | 1/2 hrnku |
sezamová pasta tahini | 1/4 hrnku | extra panenský olivový olej | 4 lžíce | čerstvý rozmarýn | snítka |
sůl | dle chuti |
Hummus známe si všichni. Nejčastěji se připravuje z cizrny, ale já jsem se rozhodla udělat ho trošku jinak. Ano, bude z dýně. Postup je vlastně úplně stejný jako u klasického hummusu, akorát k němu přidáte dýňové pyré a bylinky. Já jsem zvolila můj oblíbený rozmarýn, který se k dýni skvěle hodí.
Do mixéru nasypte cizrnu, přidejte dýňové pyré, sezamovou pastu, olivový olej, česnek, otrhaný rozmarýn a vše rozmixujte dohladka. Pokud by se vám zdál hummus moc hustý, přidejte trochu olivového oleje nebo vody. Hotový hummus ochuťte solí a podávejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI