Ingredience: | |||||
žitná mouka celozrnná, jemně mletá | 100 g | hrubá špaldová mouka | 30 g | špaldová mouka 1050 | 150 g |
vejce | 2 ks | sůl | 10 g | České Ghíčko | 100 g |
Alsan Bio | 50 g | pesto z medvědího česneku | 2,5 lžičky | česnek | 1 stroužek |
špaldová mouka 1050 | na podsypání | hrubozrnná sůl | na posypání | vejce na potření tyčinek | 1 ks |
Tatínkovi tyčinky moc chutnaly a poručil si je znovu extra pro sebe a měl jedinou prosbu, trošku ostřejší verzi. No dobrá tedy, peklo se znovu.
Jednotlivé druhy mouky nasypeme na pracovní desku, uděláme si z mouky důlek a do něho přidáme vejce, povolené Ghí a Alsan, pesto z medvědího česneku, prolisovaný česnek a sůl. Pokud nemáme pesto nahradíme jej česnekem. Vypracujeme nelepivé těsto, dle potřeby si pracovní desku pomoučníme, aby se nám těsto nelepilo. Když máme těsto důkladně propracované, pustíme se do přípravy tyčinek. Vyválíme si dva špagátky, jeden silnější a jeden slabší, delší. Na jednom konci spojíme zmáčknutím k sobě a začneme slabším delším špagátkem obtáčet silnější, na konci opět spojíme. Takto připravené tyčinky klademe na plech s pečícím papírem. Vzniklé tyčinky potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a posypeme hrubozrnnou solí.
Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 minut, dozlatova.
Podáváme k pivu či vínu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI