Extra česnekové špaldovo-žitné tyčinky zpět

Ingredience:
žitná mouka celozrnná, jemně mletá100 ghrubá špaldová mouka30 gšpaldová mouka 1050150 g
vejce2 kssůl10 gČeské Ghíčko100 g
Alsan Bio50 gpesto z medvědího česneku2,5 lžičkyčesnek1 stroužek
špaldová mouka 1050 na podsypáníhrubozrnná sůl na posypánívejce na potření tyčinek1 ks
žitná mouka celozrnná, jemně mletá 100 g, hrubá špaldová mouka 30 g, špaldová mouka 1050 150 g, vejce 2 ks, sůl 10 g, České Ghíčko 100 g, Alsan Bio 50 g, pesto z medvědího česneku 2,5 lžičky, česnek 1 stroužek, špaldová mouka 1050 na podsypání, hrubozrnná sůl na posypání, vejce na potření tyčinek 1 ks

Příprava

Tatínkovi tyčinky moc chutnaly a poručil si je znovu extra pro sebe a měl jedinou prosbu, trošku ostřejší verzi. No dobrá tedy, peklo se znovu.

Jednotlivé druhy mouky nasypeme na pracovní desku, uděláme si z mouky důlek a do něho přidáme vejce, povolené Ghí a Alsan, pesto z medvědího česneku, prolisovaný česnek a sůl. Pokud nemáme pesto nahradíme jej česnekem. Vypracujeme nelepivé těsto, dle potřeby si pracovní desku pomoučníme, aby se nám těsto nelepilo. Když máme těsto důkladně propracované, pustíme se do přípravy tyčinek. Vyválíme si dva špagátky, jeden silnější a jeden slabší, delší. Na jednom konci spojíme zmáčknutím k sobě a začneme slabším delším špagátkem obtáčet silnější, na konci opět spojíme. Takto připravené tyčinky klademe na plech s pečícím papírem. Vzniklé tyčinky potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a posypeme hrubozrnnou solí.
Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 minut, dozlatova.

Podáváme k pivu či vínu.

2016-07-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI