Fagiolini al pomodoro (fazolky s rajčaty) zpět

Ingredience:
čerstvé (nebo mražené) fazolky500 gmenší cibule, nasekaná na jemno1 ksextra panenský olivový olej dle potřeby
krájená rajčata v plechovce dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
nasekaná hladkolistá petrželka dle chuti
čerstvé (nebo mražené) fazolky 500 g, menší cibule, nasekaná na jemno 1 ks, extra panenský olivový olej dle potřeby, krájená rajčata v plechovce dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, nasekaná hladkolistá petrželka dle chuti

Příprava

Jednoduchý recept na skvělé italské fazolky s rajčaty. Existuje řada variant tohoto receptu. Můžete jako základ k omáčce přidat ještě pálivé chilli papričky nebo česnek. 

Fazolky omyjeme a na každé z nich odkrojíme oba konce. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Přidáme fazolky a necháme vařit asi 10 minut. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibuli (ev. společně s česnekem a chilli). Přidáme rajčata a necháme omáčku pomalu bublat. Fazolky scedíme a přidáme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, posypeme petrželí a promícháme. Necháme pár minut povařit a podáváme teplé například k masům.

2018-02-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI