Falafel zpět

Ingredience:
cizrna500 gvelká cibule1 ksčesnek3 stroužky
koriandr1 hrstkapetržel1 hrstkasůl1 hrstka
pepř1 hrstkařímský kmín1 hrstkačernucha / černý sezam1 hrstka
olej na smažení
cizrna 500 g, velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, koriandr 1 hrstka, petržel 1 hrstka, sůl 1 hrstka, pepř 1 hrstka, římský kmín 1 hrstka, černucha / černý sezam 1 hrstka, olej na smažení

Příprava

Existuje milion receptů na falafel. Tento vám stoprocentně zaručí, že se vám placičky nebudou rozpadat. Jídlo je výborné, jako předkrm s dipem, ale se zeleninovým salátkem, máme my vegoši naopak skvělý oběd.

Cizrnu si namočíme do vody a necháme ji ve vodě klidně přes noc, nebo alespoň několik hodin. Pozoor, cizrna naboptná. Pokud je vás míň strávníků, uberte z gramáže. Jakmile je měkká, rozmixujeme ji s txčovým mixérem a přidáme vše, co máme v ingrediencích, kromě oleje. Směs vám musí chutnat, už za syrova, tudíš klidně dochuťe dle libosti. 
Jakmile máme směs dochucenou, tvarujeme dle sympatií. Placičky, válečky, kostičky a šup s nimi do rozehřátelého oleje. Smažíme dozlatova. Kdo chce, může je dát na pečící papír a upéct v trouba. je to na vás.

Dobrou chuť!

2022-04-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI