Falešnej tatarák z brambor zpět

Ingredience:
brambory3 ksolej1 lžícežloutek1 ks
cibule1/2 kskečup3 lžícemletá paprika1 lžička
hořčice1/2 lžičkysůl1 špetkapepř1 špetka
chléb na topinky1/2 ksolej na smažení topinek1 ksčesnek2-3 stroužky
petržel1; hrstička
brambory 3 ks, olej 1 lžíce, žloutek 1 ks, cibule 1/2 ks, kečup 3 lžíce, mletá paprika 1 lžička, hořčice 1/2 lžičky, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, chléb na topinky 1/2 ks, olej na smažení topinek 1 ks, česnek 2-3 stroužky, petržel 1; hrstička

Příprava

Vypadá skoro jako pravý, že? Pamatuji si, že to byl hit 90 let! Vlastně můžete udělat všechno, co děláte při výrobě domácího tataráku, jen místo svíčkové dáte obyčejný brambor. Ano, pro masožravce je tento komentář výsměch, ale zkuste si ho. Mně moc chutnal!

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme je. Polovinu nastrouháme nahrubo, druhou půlku najemno. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, olej nebo žloutek, najemno nakrájenou cibulku, kečup a hořčici. Vše vidličkou vymícháme v kompaktní směs.

Na vyšší vrstvě oleje usmažíme topinky, které potřeme česnekem a navrstvíme na ně falešnej tatarák. Upřímně... svíčková to neni, ale ta chuť je pecka.


2020-11-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI