Fazolkový quiche s cheddarem a ajvarem zpět

Těsto:
hladká špaldová mouka180 gmáslo100 gsůl1/2 lžičky
ledová voda2 - 3 lžíce
Náplň:
zelené fazolky150 gpórek1 ksčesnek2 stroužky
vejce2 ksmascarpone250 gsmetana ke šlehání100 ml
cheddar150 gajvar2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
hladká špaldová mouka 180 g, máslo 100 g, sůl 1/2 lžičky, ledová voda 2 - 3 lžíce, zelené fazolky 150 g, pórek 1 ks, česnek 2 stroužky, vejce 2 ks, mascarpone 250 g, smetana ke šlehání 100 ml, cheddar 150 g, ajvar 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Po dlouhé době u nás zase zavoněl oblíbený slaný koláč. Tentokrát  jsem do něj využila suroviny, co jsem si přivezla z nákupu v Rakousku. A musím říct, že to je zatím nejlepší cheddar, co jsem ochutnala...

Do odvážené mouky přidáme sůl a promícháme. Nakrájíme studené máslo na plátky a rukama hněteme, dokud nevznikne drobenka. Pak přidáváme po lžících ledovou vodu, až se hmota spojí v kompaktní těsto. Necháme ho v lednici odpočinout alespoň půl hodiny. Mezitím si připravíme náplň. Pórek nakrájíme na kolečka, fazolky asi na centimetrové kousky a česnek prolisujeme. Přidáme vejce, mascarpone, smetanu, ajvar a nastrouhaný cheddar. Osolíme, opepříme a všechno společně dobře promícháme. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Těsto vyválíme na velikost koláčové formy a pomocí prstů vymačkáme i do okrajů. Propícháme na několika místech vidličkou a předpečeme, zatěžkané luštěninami (asi 10 minut). Poté na těsto rovnoměrně rozprostřeme náplň a dopékáme dalších asi 30 minut dozlatova. Chutná teplý i studený!

2017-02-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI