Ingredience: | |||||
fazole adzuki | 100 g | vejce | 2 ks | Lučina | 1 kostka |
cibule | 1 ks | tahini | 1 lžička | petrželka | 1 lžička |
olivový olej | 4 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti | jarní cibulka | k servírování |
Fazole jsou moje osobní výzva, nikdy jsem jim moc nepřišla na chuť. Ale taky jsem nikdy netušila, kolik druhů, barev a tvarů fazolí existuje. Takže pro začátek jsem si moc pochutnala na pomazánce. Snad si pochutnáte i vy.
Fazole namočíme přes noc do vody, aby změkly. Druhý den je slijeme a v nové, osolené vodě uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a umixujeme s olivovým olejem dohladka. Vajíčka nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, přidáme tahini, kostku lučiny, petrželku a podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Necháme vychladit v lednici a podáváme s jarní cibulkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI