Ingredience: | |||||
čerstvé lanýže či naložené v oleji (nakrájené na plátky) | dle chuti | vejce | cca 8 ks | česnek, oloupaný | 1 stroužek |
čerstvé houby (hřiby nebo žampiony) | 200 g | extra panenský olivový olej (nebo lanýžový) | 2 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Lanýže patří mezi oblíbené pokrmy nejen v Itálii, ale také v mé vlastní kuchyni. V Itálii se nachází hned několik regionů, kde se tato vybraná delikatesa sbírá v lesích. Mezi nejvýznamnější patří především Marche, Piemonte a moje milovaná Umbria, odkud také pochází dnešní recept.
Pokud patříte mezi labužníky, kteří ocení jejich výjimečnou chuť, tak rozhodně zkuste připravit tuto jednoduchou omeletu. Budeme potřebovat pouze pár základních surovin, mezi kterými nesmí chybět lanýže (ať už čerstvé nebo lanýže v oleji) a kvalitní olivový olej.
V misce smícháme vejce, špetku soli a lanýže. Mezitím na pánvi osmahneme dozlatova česnek, který následně vyndáme, podusíme houby na olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. K houbám přidáme naši směs a omeletu opečeme rovnoměrně z každé strany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI