Ingredience: | |||||
vejce | 1 - 2 ks | ledový salát, omytý a nasekaný na proužky | hrst | sýr pecorino | 1 lžíce |
olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Dneska jsem si pro vás připravila opravdu rychlý recept, který vás příjemně zasytí, a budete k němu potřebovat jen pár základních ingrediencí. Tuto vaječnou omeletu můžeme podávat jako předkrm nebo i jako hlavní chod.
Tato frittata pochází z regionu Lazio, konkrétně z Říma. Jedná se o tradiční recept, který kdysi připravovali chudí vesničané ze surovin, které zrovna měli k dispozici, z úrody kterou vlastníma rukama sklidili.
V misce rozšleháme vejce, přidáme sýr, sůl, pepř a salát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nalijeme do ní směs. Opečeme nejprve z jedné strany, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé. Podáváme teplé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI