Ingredience: | |||||
cuketa (omytá, nakrájená na tenčí plátky) | 1/2 ks | česnek nakrájený na plátky | 1 stroužek | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | extra panenský olivový olej | dle potřeby | vejce | 2 ks |
nastrouhaný parmezán | 1/2 hrsti |
Italské vaječné omelety se dělají na velkou spoustu způsobů. Moje oblíbené jsou frittaty se zeleninou. Kdysi jsem publikovala např. frittatu s jarní cibulkou (recept zde), frittatu s cibulí dle prastarého italského receptu (recept zde) a nebo frittatu s ledovým salátem (recept zde).
I dnešní recept má řadu variant. Můžete do něj přidat na tenko nakrájenou cibuli, kterou osmahneme společně s cuketou, přidávají se i brambory nakrájené na plátky. Italové nevynechají ani čerstvé bylinky jako třeba mátu, petržel či oregano. Kromě parmezánu se používají i jiné sýry jako např. kozí sýr. Pokud chcete pokrm ještě více okořenit, můžete přidat i trošku zázvoru nebo chilli papriček pro milovníky pikantnějších chutí.
Frittaty můžeme připravit jak na pánvi, tak i v troubě.
Na oleji osmahneme lehce česnek a přidáme cukety. Mezitím si v misce rozšleháme vejce společně s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Jakmile cukety změknout, přidáme k nim naši směs z vajec. Nejdříve naši frittatu opékáme z jedné strany, po pár minutách ji otočíme a opečeme z druhé strany.
TIP: Frittata se krásně otáčí za pomocí talíře, na který ji vyklopíte a nandáte na pánev z druhé strany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI