Frittata podle mé chuti zpět

Ingredience:
středně velké brambory4 ksvejce L4 ksmenší červená cibule, na kostičky1 ks
domácí špek50 gsuchý salám (vysočina)100 grajčata nebo hrstka cherry rajčátek2 ks
jemně strouhaný parmazán60 gsůl dle chutipepř dle chuti
čerstvá bazalka malá hrstka
středně velké brambory 4 ks, vejce L 4 ks, menší červená cibule, na kostičky 1 ks, domácí špek 50 g, suchý salám (vysočina) 100 g, rajčata nebo hrstka cherry rajčátek 2 ks, jemně strouhaný parmazán 60 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, čerstvá bazalka malá hrstka

Příprava

Původně jsem sem tento recept ani nechtěla dávat, protože mi přijde takový běžný a obyčejný, ale někteří z vás se po něm ptali, takže proč vlastně ne. Je pravda, že ačkoliv nejde o nic světoborného, mnoho lidí frittatu nezná nebo doma vůbec nedělá a to je docela škoda, protože to může být jak skvělý oběd či večeře, tak i královský víkendová snídaně. Frittata je vlastně taková italská tlustá omeleta, často doplněná brambory. Základem mé verze sou tedy brambory zalité vajíčkem a sýr a pak už si můžete přidat vše, co máte rádi nebo máte zrovna doma. Druhů frittaty je bezpočet od úspornějších variant po ty honosné, třeba s chřestem. Moje verze je taková přesně akorát a reflektuje běžné zásoby z ledničky. Někdo by v tom mohl vidět třeba takové rychlé zapečené brambory.

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a uvaříme v osolené vodě. Mezitím na větší pánvi, která je vhodná i do trouby lehce rozškvaříme na kostičky nakrájený špek a přidáme k němu cibuli a na kousky nakrájený salám, vše společně opečeme. Děrovanou vařečkou vyndáme vše stranou. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme slité a trochu vychladnuté brambory, salámovou směs a polovinu sýra. Vše důkladně prošleháme a řádně osolíme a opepříme. K vajíčkům přidáme i část nasekané bazalky, část necháme na ozdobu. Pánev, kterou jsme použili znovu i se zbylým tukem rozehřejeme (případně přidáme lžíci másla). Vlijeme do ní celou vaječnou směs a brambory dobře rovnoměrně rozprostřeme. Opékáme na středním stupni, dokud spodek omelety není pevný. Mezitím nakrájíme rajčata na plátky a poklademe je na povrch, zasypeme zbývajícím sýrem a dáme do trouby pod gril na několik minut, až se sýr zapeče a vršek omelety bude pevný. Frittatu dozdobíme lístky bazalky.

2017-04-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI