Ingredience: | |||||
tlustostěnné papriky | 2 ks | mozzarella | 250 g | rozmarýn | snítek |
citronový olivový olej | dle potřeby | pečivo | dle potřeby |
Tento recept vznikl nedávno po návratu mého manžela ze služební cesty. Kdo sleduje moje hauly na Youtube, tak ví, že mi vždy něco přiveze. Snaží se mi tím vynahradit ty chvíle, kdy je pryč a já sama doma.
Jak jinak uchvátit food maniaka, než mu dovést něco do kuchyně či k jídlu. Tentokrát vsadil na klasiku a nabídku italské kuchyně. Přivezl totiž půlkilovou italskou bůvolí mazzarelu. Och. To je, jako kdyby přivezl kus zlata v nálevu. Měla jsem takový ten pocit, že si to musí schovat na nějakou speciální chvíli. Bohužel mozzarella moc dlouho nevydrží, tak jsem se rozhodla jí raději sníst, co nejdříve, aby se nezkazila.
Klasické capresse jsem dělat nechtěla a zapékat také ne. Chtěla jsem si vychutnat tu její dokonalou chuť. A dobře jsem udělala.
Vnikl recept, který je vhodný jako předkrm, ale i jako lehká večeře. Samozřejmě nemusíte používat pouze bůvolí mozzarellu. Vím, že to je drahá surovina a není zase tak lehce sehnatelná.
Nejprve si připravíme ingredience. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Rozpálíme gril nebo pánev a když je horká, tak na ní položíme papriky. Důkladně zalijeme olivovým olejem a grilujeme.
Grilujeme tak dlouho, až místy začne hnědnout. Paprika musí zůstat svěží a křupavá, takže grilujeme cca 4 minuty.
Připravíme si mozzarellu. A natrháme jít. Skládá se z takovým vlásečnic, takže to je krásně a vypadá to na talíři nedbale.
V tuto chvíli papriky sundáme z grilu či pánve. Položíme je na talíř, na ně položíme potrhanou mozzarellu, zasypeme na jemno pokrájenou bylinkou, a posypeme hrubě namletou solí a pepřem. Jen zlehka. Nakonec zakápneme olivovým olejem. Já použila citronový, který tomu dodal šmrnc a originalitu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI