Ingredience: | |||||
Halloumi | cca 250 g | bílá bageta | 1 ks | jahody | 250 g |
šťáva z jedné limetky | dle chuti | chilli paprička | 1 ks | lístky máty | hrst |
agávový sirup | dle chuti | olivový olej | trochu | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | listy rukoly nebo mladý salát | dle potřeby |
Halloumi je sýr původem pravděpodobně z Kypru. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího, někdy také kravského mléka. Je lehce slaný, hutný a při skusu máte pocit vrzání. Jsem děvče z Valašska, takže mě připomíná ovčí sýr od bači Boráka z Velkých Karlovic. Při grilování se neroztéká a skvěle ladí s ovocem. Protože je sezona jahod, já jsem k němu zvolila pikantní jahodovou omáčku a můžu říct, že to byla trefa do červeného.
V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete dle chuti.
Na grilu, nebo grilovací pánvi opečte plátky halloumi cca 8 mm tlusté a plátky bagety.
Opečenou bagetu pokapejte olivovým olejem, poklaďte lístky rukoly, nebo mladých salátu, položte plátek halloumi a přelijte jahodovou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI