Grilovaný lilek s kozím sýrem a česnekem zpět

Ingredience:
větší lilek1 kskozí sýr100 godtučněný tvaroh1 lžíce
česnek1 stroužekčerstvá bazalka dle potřebyolivový olej1 lžička
sůl dle chuti
větší lilek 1 ks, kozí sýr 100 g, odtučněný tvaroh 1 lžíce, česnek 1 stroužek, čerstvá bazalka dle potřeby, olivový olej 1 lžička, sůl dle chuti

Příprava

Spojení čerstvě ogrilovaného lilku a kozího sýru, to je kombinace, které prostě nikdo neodolá. A pokud nemáte rádi lilek, je možné ho nahradit třeba i cuketou a místo kozího sýru použít ricottu nebo jakýkoliv jiný sýr.

Na pánvi necháme rozehřát lžičku olivového oleje. Mezitím si lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Plátky lilku klademe vedle sebe na pánev a necháme je grilovat z každé strany cca 2-3 minuty (záleží, jak hrubé plátky jste si nakrájeli). V misce smícháme kozí sýr, lžíci tvarohu, prolisovaný česnek a sůl. Připravenou náplní namažeme každý plátek zvlášť a zabalíme. Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Nejlépe chutná s opečenou tmavou bagetkou nebo celozrnným chlebem.

2015-06-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI