Ingredience: | |||||
větší lilek | 1 ks | kozí sýr | 100 g | odtučněný tvaroh | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek | čerstvá bazalka | dle potřeby | olivový olej | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
Spojení čerstvě ogrilovaného lilku a kozího sýru, to je kombinace, které prostě nikdo neodolá. A pokud nemáte rádi lilek, je možné ho nahradit třeba i cuketou a místo kozího sýru použít ricottu nebo jakýkoliv jiný sýr.
Na pánvi necháme rozehřát lžičku olivového oleje. Mezitím si lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Plátky lilku klademe vedle sebe na pánev a necháme je grilovat z každé strany cca 2-3 minuty (záleží, jak hrubé plátky jste si nakrájeli). V misce smícháme kozí sýr, lžíci tvarohu, prolisovaný česnek a sůl. Připravenou náplní namažeme každý plátek zvlášť a zabalíme. Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Nejlépe chutná s opečenou tmavou bagetkou nebo celozrnným chlebem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI