Hemenex v paprikovém kroužku zpět

Ingredience:
masitá paprika o průměru cca 8 cm1 ksanglická slanina5 plátkůcibule1 silnější kroužek
silný kroužek papriky2 cmplátky rajčete dle chutivejce1 ks
nať lahůdkové cibule dle chutimletý pepř dle chutisůl dle chuti
vývar6 lžic
masitá paprika o průměru cca 8 cm 1 ks, anglická slanina 5 plátků, cibule 1 silnější kroužek, silný kroužek papriky 2 cm, plátky rajčete dle chuti, vejce 1 ks, nať lahůdkové cibule dle chuti, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, vývar 6 lžic

Příprava

Hemenex nemusí být jen šunka s vejci. Přidejte pár kousků zeleniny a určitě vám to bude také chutnat.

Na suché pánvi orestujeme po obou stranách plátky slaniny a cibulový kroužek. Poté vše vyndáme na talířek a do pánve s tukem, který slanina pustila, položíme paprikový kroužek.

Do papriky dáme orestovanou slaninu, plátky rajčat a cibulový kroužek. Opatrně vyklepneme vejce, posypeme nakrájenou natí lahůdkové cibule a okořeníme solí a pepřem.

Podlijeme vývarem z toho důvodu, aby se nám naplněný paprikový kroužek zbytečně nepřipaloval. Pánev zakryjeme poklicí a na slabém plameni necháme cca 3-4 minuty, než se vaječný žloutek zatáhne.

Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Pokud zrovna nemáme žádný vývar po ruce, podlijeme vodou a dochutíme námi oblíbeným dochucovadlem.

2018-09-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI