Ingredience: | |||||
mladý salát | 1 hlávka | ředkvičky | 1 svazek | vařená vejce | 3 ks |
tuňák | 1 konzerva | drcené lněné semínko | hrst | bílý jogurt | 1 malý kelímek |
čerstvá pažitka | hrst | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
To je tak, když dostanete tolik hlávkového salátu, že už nevíte, co s ním. Ale já jsem se s tím popasovala ráda a jako bonus jsem si ještě náramně pochutnala.
Uvaříme si vejce a necháme zchladnout. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, lehce posolíme a necháme vypotit. Salát rozebereme na jednotlivé listy a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Přidáme tuňáka (slitého), drcené lněné semínko, nastrouhaná nebo nakrájená vejce a ředkvičky, které jsme předtím dobře vymačkali od vody. Bílý jogurt smícháme se solí, pepřem a pažitkou a tímto dresinkem zalijeme salát a dobře promícháme. Ihned servírujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI