Houbové karbanátky s kuřecím masem, Šmakounem s hlívou ústřičnou zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebycuketa100 gcibule1 ks
bílá cibule1/2 ksŠmakoun s hlívou ústřičnou100 gsušená směs hub/nejlépe čerstvé4 hrsti
mletý kmín dle chutisůl dle chutimletý pepř čtř barev dle chuti
sojová omáčka Kikkoman dle chutivoda dle potřebykuřecí maso100 g
baby grilovací koření bez glutamátu dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
vejce1 ksteff mouka na zahuštění
České Ghíčko Bio dle potřeby, cuketa 100 g, cibule 1 ks, bílá cibule 1/2 ks, Šmakoun s hlívou ústřičnou 100 g, sušená směs hub/nejlépe čerstvé 4 hrsti, mletý kmín dle chuti, sůl dle chuti, mletý pepř čtř barev dle chuti, sojová omáčka Kikkoman dle chuti, voda dle potřeby, kuřecí maso 100 g, baby grilovací koření bez glutamátu dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vejce 1 ks, teff mouka na zahuštění

Příprava

Bohužel na čerstvé houbičky jsme ještě letos nevyrazili, ale máme jich dost sušených, a jelikož jsem měla v lednici Šmakouna s hlívou ústřičnou, tak se tato varianta velmi nabízela. Pokud máte spoustu houbiček a nevíte co s nimi, tak určitě tyto karbanátky vyzkoušejte. Pokud nemáte houbičky, máte dobrou motivaci na ně do lesa vyrazit. 
Navíc České Ghíčko v Bio kvalitě snižuje hladinu cholesterolu a odbourává tělesný tuk. Je ideálním pomocníkem při dietách a rovněž při hubnutí. Energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč. Úžasný parťáci v podobě Českého Ghíčka a Šmakouna.

Na Ghí si orestujeme na drobno pokrájené kousky kuřecího masa, když se nám maso zatáhne, přidáme grilovací koření, sůl, pokrájené cibule, najemno nastrouhanou cuketu, Šmakouna s hlívou ústřičnou a předem namočenou směs hub. Krátce prohřejeme a v případně potřeby lehce podlijeme vodou. Vaříme do změknutí hub a zeleniny. Když máme houby měkké, již jen dochutíme kmínem, sojovou omáčkou, pepřem a případně přisolíme. 
Směs necháme vychladnout a následně přidám vajíčko a zahustíme moukou, důkladně zamícháme. 
Vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který jsme si potřeli Ghíčkem. Placky překryjeme alobalem, aby se nám během pečení nevysušily, a pečeme přibližně 20 minut.

Podáváme jako předkrm či jen tak na zakousnutí k pečivu či pivíčku.

2016-07-19 Předkrmy

Poznámka

Pokud nemáte rádi kuřecí maso, klidně jej vynechejte. I tak jsou karbanátky výborné. Klidně můžeme péct na pánvi na ghí je to jedinečný tuk určený pro tepelnou úpravu pokrmů.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI