Houbové muffiny zpět

Ingredience:
krémové žampiony250 gmáslo30 gpetrželka2 hrsti
sůl dle chutipepř dle chutišpaldová mouka typ 630100 g
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 lžičkyvejce2 ksmléko50 ml
olivový olej50 mlmozzarella1 balení
krémové žampiony 250 g, máslo 30 g, petrželka 2 hrsti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, špaldová mouka typ 630 100 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 lžičky, vejce 2 ks, mléko 50 ml, olivový olej 50 ml, mozzarella 1 balení

Příprava

V nákupním košíku jsem měla krémové žampiony a původně jsem s nimi zamýšlela polévku. Člověk míní a život mění, takž nakonec jsem z nich udělala muffiny. Manžel byl touto podobou vyloženě potěšen a já také, když jsem viděla jak mu muffiny chutnají. Muffiny jsou díky houbám a mozzarelle uvnitř krásně vláčné, a to ať je jíte vlažné nebo i studené.

Nejprve si nakrájíme žampiony na kousky a opečeme je na pánvi, na které jsme rozehřáli máslo dohněda. Necháme zchladnout. Nasekáme si petrželku. V míse si promícháme vejce s mlékem a olejem, osolíme, opepříme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme petrželku, nastrouhanou mozarellu a zchladlé žampiony. Vše promícháme. Těsto je hutnější. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těstem naplníme formu na muffiny, kterou jsme vyložili buď pečícím papírem nebo košíčky na muffiny. Pečeme při 180 stupních cca 35 minut. Muffiny jsou výborné ještě vlažné, ale i studené.

2017-01-23 Předkrmy

Poznámka

Inspirace: časopis F.O.O.D. leden 2017

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI