Ingredience: | |||||
krémové žampiony | 250 g | máslo | 30 g | petrželka | 2 hrsti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | špaldová mouka typ 630 | 100 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 lžičky | vejce | 2 ks | mléko | 50 ml |
olivový olej | 50 ml | mozzarella | 1 balení |
V nákupním košíku jsem měla krémové žampiony a původně jsem s nimi zamýšlela polévku. Člověk míní a život mění, takž nakonec jsem z nich udělala muffiny. Manžel byl touto podobou vyloženě potěšen a já také, když jsem viděla jak mu muffiny chutnají. Muffiny jsou díky houbám a mozzarelle uvnitř krásně vláčné, a to ať je jíte vlažné nebo i studené.
Nejprve si nakrájíme žampiony na kousky a opečeme je na pánvi, na které jsme rozehřáli máslo dohněda. Necháme zchladnout. Nasekáme si petrželku. V míse si promícháme vejce s mlékem a olejem, osolíme, opepříme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme petrželku, nastrouhanou mozarellu a zchladlé žampiony. Vše promícháme. Těsto je hutnější. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těstem naplníme formu na muffiny, kterou jsme vyložili buď pečícím papírem nebo košíčky na muffiny. Pečeme při 180 stupních cca 35 minut. Muffiny jsou výborné ještě vlažné, ale i studené.
Inspirace: časopis F.O.O.D. leden 2017
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI