Hráškový hummus zpět

Ingredience:
mražený hrášek200 guvařená cizrna120 gčesnek1 stroužek
citronová šťáva1 lžícesezamová pasta tahini1 lžíceolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
mražený hrášek 200 g, uvařená cizrna 120 g, česnek 1 stroužek, citronová šťáva 1 lžíce, sezamová pasta tahini 1 lžíce, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Variací na hummus existuje celá řada. Klasiku z cizrny zná asi každý. Už jste ale někdy zkoušeli připravit hummus z hrášku? Je rychle hotový, má krásně zelenou barvu a svěží chuť. Já k němu podávám opečenou bagetku nebo žitný chleba.

Hrášek propláchneme teplou vodou a společně s cizrnou ho vsypeme do mixéru. Přidáme česnek, citronovou šťávu, sezamovou pastu, olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Hotový hummus ochutíme solí, pepřem a podáváme.

2018-04-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI