Hřibovo-oříšková smaženice zpět

Ingredience:
tvrdé hřiby400 gjádra vlašských ořechů100 gplátek másla2 cm
malá šalotka1 ksvejce4 kskurkuma1/4 lžičky
nasekané lístky petrželky1 lžícesůl dle chutimletý pepř dle chuti
tvrdé hřiby 400 g, jádra vlašských ořechů 100 g, plátek másla 2 cm, malá šalotka 1 ks, vejce 4 ks, kurkuma 1/4 lžičky, nasekané lístky petrželky 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Je sezona hříbků a mně zbylo od pečení štrúdlu trochu oříšků. Udělali jsme si netradiční, ale velice dobrou smaženici.

Hřiby a cibuli očistíme.

Hřiby nakrájíme na větší kousky nebo silnější plátky. Cibuli a ořechy nasekáme nadrobno. 

Do pánve na rozehřáté máslo dáme dosklovita restovat cibuli. Přidáme hřiby, ořechy, osolíme a pozvolna restujeme cca 15 minut.

Zasypeme kurkumou a pepřem podle chuti. Promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme cca 3 - 4 minuty do osmažení vajec.

Hotovou smaženici dle potřeby dochutíme a posypeme petrželkou.

Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-09-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI