Ingredience: | |||||
menší červená cibule | 1 ks | velká rajčata | 2 ks | žlutá paprika | 1 ks |
chilli paprička | 1 ks | menší chorizo klobáska | 1 ks | mexická pikantní omáčka (salsa picante) | cca 1 lžíce |
máslo Ghí | 1 lžíce | česnek | 1 stroužek | větší vejce | 2 ks |
drcený římský kmín | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti |
Tak tomuto se říká pořádná víkendová snídaně! Vajíčko na hniličku si občas ráda dám, ale je pravda, že takovýhle nášup většinou běžně nesnídám. Teď ale všechny víkendy makáme na baráčku a nemáme mnoho času na oběd, takže vždy vymýšlím, jak nám ráno dodat pořádnou dávku energie. A huevos rancheros neboli rančerská vejce chcete-li, jsou přesně to pravé. Plánujete-li línou neděli, a nebo si chcete udělat malý domácí brunch, tak tohle jídlo je správná volba. Já si tedy kombinaci vajíčka a pikantní zeleniny nemůžu vynachválit.
Na větší pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme papriku a chvíli opékáme. Do pánve dále přidáme rajčata, česnek, nasekanou papričku, klobásku a dobře promícháme. Zeleninovou směs ochutíme pikantní omáčkou, římským kmínem a solí a necháme krátce provařit. Do směsi na pánvi uděláme dva důlky, do kterých rozklepneme vejce. Pánev přiklopíme pokličkou, trochu stáhneme plamen a dusíme, dokud bílek není tuhý, ale žloutek je částečně tekutý. Zeleninu s vejcem rozdělíme na talíře a servírujeme nejlépe s tmavým toustíkem. Mňaaam!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI