Hummus z červené řepy a cizrny zpět

Ingredience:
červená řepa250 gvařená cizrna200 gcitron1 ks
mletý kmín1/2 lžícecelý kmín1/2 lžičkysůl dle chuti
pepř špetkabílý jogurt dle chutipita chleba rozkrájený dle potřeby
petrželka dle chuti
červená řepa 250 g, vařená cizrna 200 g, citron 1 ks, mletý kmín 1/2 lžíce, celý kmín 1/2 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, bílý jogurt dle chuti, pita chleba rozkrájený dle potřeby, petrželka dle chuti

Příprava

Po předchozím vaření mi doma zbyla červená řepa. Bloumala jsem co s ní podniknout a narazila jsem na moc fajn recept, který mi hned padl do oka. Byl rychlý, jednoduchý (takové recepty mám moc ráda) a hlavně ve výsledku vzniklo velice chutné jídlo. Určitě se u nás bude dělat častěji.

Pokud nemáte již vařenou červenou řepu, je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka. Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete. 
Servírujte s jogurtem, pita chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a petrželkou.

2016-02-26 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI