Huspeninová srdíčka zpět

Ingredience:
syrová červená řepa1 ks (cca 400g)uvařené kuřecí prso1 ksmalá cibule1 ks
sypká želatina na vaječnou tlačenku1 sáček (20g)kuřecí vývar200 mlocet60 ml
syrová červená řepa 1 ks (cca 400g), uvařené kuřecí prso 1 ks, malá cibule 1 ks, sypká želatina na vaječnou tlačenku 1 sáček (20g), kuřecí vývar 200 ml, ocet 60 ml

Příprava

Pokud Valentýna neslavíte, nebo jste to nestihli, nezoufejte. Bude MDŽ, Den matek a Den otců.

Tuto nepečenou chuťovku můžete připravit i během roku, když je sezona červené řepy.

Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.

Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso.

Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přelijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme. 

Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.

Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar.

Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem.

Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky.

Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.

2017-03-01 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 700 ml huspeniny.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI