Ingredience: | |||||
syrová červená řepa | 1 ks (cca 400g) | uvařené kuřecí prso | 1 ks | malá cibule | 1 ks |
sypká želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček (20g) | kuřecí vývar | 200 ml | ocet | 60 ml |
Pokud Valentýna neslavíte, nebo jste to nestihli, nezoufejte. Bude MDŽ, Den matek a Den otců.
Tuto nepečenou chuťovku můžete připravit i během roku, když je sezona červené řepy.
Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso.
Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přelijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.
Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme.
Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.
Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar.
Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem.
Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky.
Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 700 ml huspeniny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI