Jáhlové bábovičky se zeleninou zpět

Ingredience:
jáhly1/2 hrnkuvelká mrkev1 ksjarní cibulka1 ks
menší pórek1/4 ksmražený hrášek hrst
jáhly 1/2 hrnku, velká mrkev 1 ks, jarní cibulka 1 ks, menší pórek 1/4 ks, mražený hrášek hrst

Příprava

Náš malý strávník začal vyžadovat něco do tlapky. Dovezli jsme si akorát čerstvou zeleninu z farmářské prodejny, zbytky mraženého hrášku v mrazáku no tak jsme si uplácali bábovičky.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Nastrouhala jsem na jemno mrkev, jarní cibulku, pórek, hrst hrášku jsem nechala pozvolna rozmrznout. Zeleninu jsem smíchala s uvařenými jáhličkami a rozmixovala, naplnila do silikonových báboviček. Pekla jsem na 180°C cca 45 minut. Bábovičky jsou křehké, ale nelámaly se. Pokud chcete mít jistotu, přidejte na zahuštění před pečením např. rýžovou polohrubou mouku.

2016-01-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI