Ingredience: | |||||
jáhly | 100 g | brambory | 550 g | vejce | 2 ks |
nahrubo nastrouhaná mrkev | 1 ks | česnek | 4 stroužky | majoránka | špetka |
mletý kmín | malá lžička | špaldová mouka | 100 g | olivový olej | dle potřeby |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Vypadají jako bramboráčky, ale obyčejné bramborové placky to nejsou. Obsahují totiž navíc i zdravé jáhly, které v sobě mají spoustu vlákniny. A pokud si k nim připravíte zeleninový salátek, vyzkouzlíte tak výborný a zdravý oběd.
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a promícháme. Naběračkou tvoříme malé placičky, které smažíme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masové směsi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI