Jáhlovo-bramborové placičky zpět

Ingredience:
jáhly100 gbrambory550 gvejce2 ks
nahrubo nastrouhaná mrkev1 ksčesnek4 stroužkymajoránka špetka
mletý kmín malá lžičkašpaldová mouka100 golivový olej dle potřeby
sůl špetkapepř špetka
jáhly 100 g, brambory 550 g, vejce 2 ks, nahrubo nastrouhaná mrkev 1 ks, česnek 4 stroužky, majoránka špetka, mletý kmín malá lžička, špaldová mouka 100 g, olivový olej dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Vypadají jako bramboráčky, ale obyčejné bramborové placky to nejsou. Obsahují totiž navíc i zdravé jáhly, které v sobě mají spoustu vlákniny. A pokud si k nim připravíte zeleninový salátek, vyzkouzlíte tak výborný a zdravý oběd.

Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a promícháme. Naběračkou tvoříme malé placičky, které smažíme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masové směsi. 

2014-12-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI