Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 500 g | cibule | 1 ks | pesto z medvědího česneku | 2 lžičky |
drcený kmín | špetka | muškátový ořech | špetka | majoránka | 1 lžička |
saturejka | 1 větvička | pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
mandlové mléko | 100 ml | smetana na šlehání | 100 ml | máslo + 50 g na zalití | 80 g |
ghí nebo olej | dle potřeby |
Kdo by kupoval ty rádoby paštiky z obchodu, pochybného vzezření a ještě pochybnějšího složení, když si může doma udělat dobrotu, která se s tou kupovanou nedá srovnat. Je to rychlovka, která je levná a chuťově někde úplně jinde. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Kuřecí játra dobře očistíme a odblaníme. Na oleji nebo ghí necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme játra a zprudka orestujeme, aby se zatáhla. Pak přidáme pesto, všechno ostatní koření a ještě chvilku restujeme, aby se koření rozvonělo. Potom zalijeme mandlovým mlékem, smetanou a na mírném plameni dusíme do změknutí. Nakonec přidáme máslo a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Vyndáme větvičku saturejky a zbytek rozmixujeme. Já mám ráda mixovanou úplně dohladka, ale záleží na vaší chuti. Hotovou směs přendáme do skleniček na paštiku nebo do jiných vhodných nádob a přelijeme rozpuštěným máslem. Necháme v lednici pořádně vychladit. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI