Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 500 g | velká cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
sušený tymián | 1 lžička | mletý muškátový oříšek | špetka | vlašské ořechy nahrubo sekané | 70 g |
smetana ke šlehání | 1 kelímek | olej | 1 lžíce | máslo + na zalití | 3 silné plátky |
sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
U nás doma všichni marodí, ale jelikož už mi moje kuchyně tolik schází, pustila jsem se alespoň do výroby domácí paštik. Nadopovaná prášky a sotva lezoucí vám tedy nesu recept na výtečnou paštiku s vlašskými ořechy.
Kuřecí játra nejprve očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme plátky másla s trochou oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme prolisovaný česnek a nakrájená játra. Restujeme, dokud se játra úplně nezatáhnou ze všech stran. Poté přisypeme lžičku tymiánu, špetku muškátového oříšku, čerstvě namletý pepř, sůl a zalijeme smetanou ke šlehání. Stáhneme sporák na nejmenší stupeň a necháme ještě chvilku probublávat. Mezitím si na hrubo posekáme vlašské ořechy. Můžeme je také podrtit zabalené v utěrce pomocí paličky na maso. Směs z pánve přesuneme do mixovací nádoby a tyčovým mixérem umixujeme do požadované konzistence. Do směsi vmícháme drcené ořechy a můžeme plnit do skleniček. Nakonec zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout v lednici. Pak už jen vychutnáváme s čerstvým pečivem nebo domácím chlebem.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI