Ingredience: | |||||
zralé avokádo | 1 ks | vařená vejce | 2 ks | lučina | 200 g |
jarní cibulka | 2 ks | hořčice | 1 lžička | zakysaná smetana | 1 - 2 lžíce |
citronová šťáva | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Všemožné pomazánky jsou u nás oblíbenou snídaní nebo i večeří, a protože nemáme rádi nudu (a to ani v jídle), snažím se vymýšlet stále nějaké nové kombinace. Tentokrát bylo třeba zpracovat přezrálé avokádo, takže vznikla tato pomazánka.
Uvaříme vejce a necháme zchladnout. Zralé a měkké avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme. Dáme do misky, kde zakapeme citrónovou šťávou a vidličkou rozmačkáme na jemno. K tomu nastrouháme vařená vejce, přidáme lučinu, hořčici a nakrájenou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vidličkou utřeme v jemnou pomazánku. Přidáme ještě zakysanou smetanu na zjemnění a dáme vychladit do lednice. Podávat můžeme ozdobené jarní cibulkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI