Jemná vajíčková pomazánka s avokádem zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksvařená vejce2 kslučina200 g
jarní cibulka2 kshořčice1 lžičkazakysaná smetana1 - 2 lžíce
citronová šťáva dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
zralé avokádo 1 ks, vařená vejce 2 ks, lučina 200 g, jarní cibulka 2 ks, hořčice 1 lžička, zakysaná smetana 1 - 2 lžíce, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Všemožné pomazánky jsou u nás oblíbenou snídaní nebo i večeří, a protože nemáme rádi nudu (a to ani v jídle), snažím se vymýšlet stále nějaké nové kombinace. Tentokrát bylo třeba zpracovat přezrálé avokádo, takže vznikla tato pomazánka.

Uvaříme vejce a necháme zchladnout. Zralé a měkké avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme. Dáme do misky, kde zakapeme citrónovou šťávou a vidličkou rozmačkáme na jemno. K tomu nastrouháme vařená vejce, přidáme lučinu, hořčici a nakrájenou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vidličkou utřeme v jemnou pomazánku. Přidáme ještě zakysanou smetanu na zjemnění a dáme vychladit do lednice. Podávat můžeme ozdobené jarní cibulkou.

2016-12-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI