Kachní paštika zpět

Ingredience:
očištěná kachní játra500 gmáslo125 gsmetana100 ml
menší cibule2 ksbílé víno100 mlolivový olej trochu
šalvěj snítkačerstvý tymián snítkačerstvě mletý pepř špetka
celý barevný pepř dle chutisůl dle chuti
očištěná kachní játra 500 g, máslo 125 g, smetana 100 ml, menší cibule 2 ks, bílé víno 100 ml, olivový olej trochu, šalvěj snítka, čerstvý tymián snítka, čerstvě mletý pepř špetka, celý barevný pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Není nad poctivou domácí paštiku, která nejlépe chutná s čerstvým pečivem....

V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte očištěná játra a pomalu restujte. Přilijte víno a nechte dusit, stačí pár minut, aby byla játra tepelně upravená, ale nevysušila se.

Mezitím ve vodní lázni rozpusťte máslo. Podušenou játrovou směs přesuňte do hlubší mísy, přidejte smetanu a tyčovým mixérem důkladně mixujte. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo, aby směs měla konzistenci velmi hustého krému, spotřebujte ho asi dvě třetiny. Směs důkladně osolte, opepřete, přidejte nasekané lístky tymiánu a opět mixujte.

Dohladka umixovanou směs dejte do misek, povrch uhlaďte. Zbylé máslo přelijte do rendlíku a velmi krátce v něm orestujte snítku šalvěje. Máslem se šalvějí pak zalijte paštiku, každou dokončete špetkou drceného pepře. Dejte ztuhnout do lednice.
Sušené brusinky podusíme v trošce vody a přelijeme na ztuhlou paštiku.

2014-09-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI