Ingredience: | |||||
velká kedlubna | 1 ks | střední mrkev | 1 ks | střední cuketa | 1/2 ks |
olivový olej | 2 lžíce | oregano | 1 - 2 lžičk | česnek | 1 malý stroužek |
hrubozrnná sůl | dle chuti | čtyřbarevný pepř | dle chuti | petrželka | hrst |
V bedýnce zeleniny jsem měla kedlubny, jednu jsem snědla jen tak samotnou a byla moc dobrá a šťavnatá, další jsem se rozhodla využít na zeleninovou pomazánku. Zkombinovala jsem tak kedlubnu, mrkev a cuketu a vznikla lehká pomazánka prakticky jen ze zeleniny. Vychutnat si ji můžete se svým oblíbeným pečivem.
Nejprve si okrájíme kedlubnu, cuketu i mrkev. Na hrubém struhadle si nastrouháme cuketu a kedlubnu a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Mrkev také nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhanou cuketu a kedlubnu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V druhé míse si promícháme olivový olej a oregano. Poté vmícháme olivový olej a bylinky do směsi zeleniny a promícháme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a dosolíme a opepříme. Podáváme na oblíbeném pečivu dozdobené petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.
Inspirovala jsem se na webu igurmet.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI