Kedlubnová pomazánka s mrkví zpět

Ingredience:
velká kedlubna1 ksstřední mrkev1 ksstřední cuketa1/2 ks
olivový olej2 lžíceoregano1 - 2 lžičkčesnek1 malý stroužek
hrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chutipetrželka hrst
velká kedlubna 1 ks, střední mrkev 1 ks, střední cuketa 1/2 ks, olivový olej 2 lžíce, oregano 1 - 2 lžičk, česnek 1 malý stroužek, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, petrželka hrst

Příprava

V bedýnce zeleniny jsem měla kedlubny, jednu jsem snědla jen tak samotnou a byla moc dobrá a šťavnatá, další jsem se rozhodla využít na zeleninovou pomazánku. Zkombinovala jsem tak kedlubnu, mrkev a cuketu a vznikla lehká pomazánka prakticky jen ze zeleniny. Vychutnat si ji můžete se svým oblíbeným pečivem.

Nejprve si okrájíme kedlubnu, cuketu i mrkev. Na hrubém struhadle si nastrouháme cuketu a kedlubnu a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Mrkev také nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhanou cuketu a kedlubnu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V druhé míse si promícháme olivový olej a oregano. Poté vmícháme olivový olej a bylinky do směsi zeleniny a promícháme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a dosolíme a opepříme. Podáváme na oblíbeném pečivu dozdobené petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.

2017-05-22 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu igurmet.cz.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI