Ingredience: | |||||
hraškové máslo s Českým Ghíčkem | 120 g | přírodní Šmakoun | 85 g | rozemleté kešu ořechy | 70 g |
mandlové mléko | dle potřeby | sůl | dle chuti | ||
Hraškové máslo s Českým Ghíčkem: | |||||
hraška na zahušťování | 70 g | voda | 350 ml | sůl | 3 g |
České Ghíčko Bio | 70 g | Mahá koření | 1/2 lžičky |
Základ hraškového másla s Ghí má neomezené množství kombinací a rozhodně se k němu budeme vracet. Pomazánky připravené z hraška másla mají vysokou výživovou hodnotu a jsou navíc velmi jemné a chutné.
Hraška máslo rozmixujeme tyčovým mixérem společně se šmakounem, rozemletými kešu ořechy a naředíme na konzistenci pomazánky mandlovým mlékem.
Hraškové máslo s Českým Ghíčkem:
Tento recept najdete na stránkách Ceria tedy výrobci HRAŠKY, já se jej rozhodla připravit z dalšího ryze poctivého českého produktu a to Bio Českého Ghíčka a musím říct, že spojení těchto dvou produktů je neodolatelné, přímo bomba.
Koření mahá krátce orestujeme na Českém Ghíčku, přidáme hrašku a důkladně promícháme, pak hrašku zalijeme vodou a osolíme. Já dala o trošku méně soli, než bylo uvedeno v původním receptu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až je hraška dobře povařená a není cíítit po hrachu. Necháme vychladnout a po vychladnutí vyšleháme v hladký krém. Máslo můžeme použít jako základ pro výrobu pomazánek.
Hraškové máslo můžete použít místo klasického pomazánkového másla. Připravené pomazánky z tohoto másla jsou velmi lahodné a výživné, podáváme s pečivem nebo jako dip. hrašku je důležité v jídle dobře povařit minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toť pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv mouky, nedostatečně povařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Za tento recept velmi děkuji přímo výrobci HRAŠKY, který mi dorazil v podobě letáčku s balíčkem zdravé výživy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI