Ingredience: | |||||
přírodní Šmakoun | 50 g | kešu ořechy | 2 hrsti | himalájská sůl | dle chuti |
České Ghíčko bio, alsan bio či jiný tuk | dle chuti | lahůdková madarská paprika Grešík | cca 1 lžička | malá cibulka nebo šalotka | 1 ks |
pažitka | dle chuti | mandlové mléko | na naředění | limetka | cca 1/2 ks |
sladidlo | dle chuti | pepř čtyř barev | dle chuti |
Každý den synovi chystám do školky svačinku. Tentokrát jsem koukla na jídelní lístek a vidím pomazánka - ROZHUDA "tak to jsem v koncích" řekla jsem si, ale pak jsem popřemýšlela a řekla jsem i, že by to mohlo jít, a že výsledek by nemusel být vůbec špatný. Tak tedy musím říct, že výsledek není špatný, je naprosto famózní a je to obrovská dobrota. Tato pomazánka rozhodně stojí za vyzkoušení. Luxusní pomazánka, kterou rozhodně zařadím pravidelně a to i na oslavy.
Den předem si namočíme kešu ořechy. Druhý den je slijeme a propláchneme, vložíme do mixéru, kam přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, povolený tuk, najemno nastrouhaného Šmakouna, trošku soli, papriku a mandlové mléko. Vše pořádně našleháme, dle vlastní chuti dochutíme limetkovou šťávou, cukrem a pepřem. Kešu ořechy hodně sají, tudíž s tím musíme počítat. Do druhého dne něco málo vypijí, tudíž se lehce konzistence změní.
Pomazánku dáme vychladit a pak jen vychutnáváme s oblíbeným pečivem. Můžeme přidat kapii či salát.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI