Ingredience: | |||||
klouzci | 400 g | vlašské ořechy | 100 g | plátek másla | 2 cm |
olej | 1 lžička | drobně nakrájené petrželových lístků | 2 lžíce | sůl | špetka |
sýr typu Camembert nebo Hermelín | 2 ks |
Máte rádi sýry? Jestli ano,můžete vyzkoušet kombinaci sýrů,hříbků a ořechů.
Klouzky očistíme a nakrájíme na drobnější plátky, nebo kousky (záleží na velikosti hříbků). Dáme je do pánve s rozehřátým máslem a olejem a bez podlévání restujeme cca 8minut.
Poté do pánve přidáme na jemnější kousky nasekané ořechy (postačí nožem)a ještě 2 minuty vše restujeme.
Osolíme, přidáme petrželku, promícháme, necháme vystydnout a pak směs rozdělíme na dva díly.
Sýry podélně rozkrojíme, vždy jen jednu půlku sýra hustě poklademe hříbkovou směsí a poté přiklopíme druhou půlkou sýra.
Naplněné sýry dobře zabalíme, dáme je do lednice a něčím těžším je zatížíme (použila jsem zavařovačku s okurkami).
Za tři dny sýry nakrájíme na klínky a konzumujeme s pečivem.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI