Koláč ala quiche zpět

Ingredience:
mléko60 mlsmetana30 mlhladká mouka280 g
vejce1 kssůl špetkapepř špetka
máslo150 gfazole na zatíženímenší cibule1 ks
čerstvý špenát1 svazekčesnek nakrájený na plátky3 stroužkymozzarella1 ks
spařená rajčata2 ksmáslo či olej na orestovánítymián, bazalka dle chuti
balkánský sýr dle potřebyslanina dle potřebytrampská klobása dle potřeby
mléko 60 ml, smetana 30 ml, hladká mouka 280 g, vejce 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, máslo 150 g, fazole na zatížení, menší cibule 1 ks, čerstvý špenát 1 svazek, česnek nakrájený na plátky 3 stroužky, mozzarella 1 ks, spařená rajčata 2 ks, máslo či olej na orestování, tymián, bazalka dle chuti, balkánský sýr dle potřeby, slanina dle potřeby, trampská klobása dle potřeby

Příprava

Quiche mají mnoho  pozitivních výhod. Jednou z nich je, že vydrží čerstvé i několik dní. Jako doprovodu mu může dělat nějaká lehčí varianta zeleninového salátu.

Mouku prosejeme, přidáme sůl, máslo, mléko a vejce a uhněteme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme do chladu na 40 minut. Poté ho mokrou rukou nebo rukou od olivového oleje rozprostřeme po kulaté formě, kterou jsme vymazali silně máslem a těsto pečlivě prsty vymačkáme do všech okrajů až nahoru. Propícháme vidličkou a zatížíme fazolemi. Pečeme s fazolemi cca 10 minut. Po této době fazole odstraníme. Koláč si dáme stranou a mezitím na pánvi rozhřejeme olej, vložíme orestovat slaninu a kousky uzené trampské klobásky. Ještě přidáme cibulku orestovat a vsypeme omytý a otrhaný tymián. Smetanu ušleháme s mlékem a smetanou, koláček touto směsí potřeme, navršíme klobásku s cibulkou a slaninou a pak ještě orestujeme listy baby špenátu s česnekem, který pokladem okolo celé formy. Poklademe ještě dokola kolečky spařených rajčat a do středu položíme plátky mozzarelly. Posypeme lístky tymiánu a bazalky a pečeme ještě 25 minut. Koláč necháme pak odpočinout. Nakonec jsem koláč postrouháme nahoře balkánským sýrem.

2014-10-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI