Kornoutky plněné hummusem z fazolí a řepy zpět

Ingredience:
vařené fazole1 miskastřední červená řepa - oloupaná a nastrouhaná nahrubo1 kstahini3 lžíce
česnek2 stroužkyolivový olej dle potřebysůl dle chuti
pepř špetkařepné listy dle potřeby
vařené fazole 1 miska, střední červená řepa - oloupaná a nastrouhaná nahrubo 1 ks, tahini 3 lžíce, česnek 2 stroužky, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, řepné listy dle potřeby

Příprava

Luštěniny vždycky vařím ve větším množství. Část jich zpracuji hned a zbytek většinou skončí v lednici a z následně v pomazánce. Hummus je už klasika. Přidáním syrové červené řepy, ale změníte hummus na jídlo hodné holčičího večírku - ta barva je prostě nejlepší. Růžová v celé své kráse. V kombinaci se smaragdovou barvou listů je tohle jídlo skvělým předkrmem, nebo rychlou svačinou.
V některých receptech se používá řepa předvařená, či předpečená, ale není to třeba. I syrová je úplně skvělá.

Všechny suroviny rozmixujeme na jemno. Z listu vykrojíme tuhý řapík, vykrajuji jen do půlky a stočíme každý do kornoutku, který naplníme hummusem. Řapíky z řepy nevyhazujte, dají se sníst, nakrájím je na větší kousky a používám k nabíraní hummusu.

2015-09-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI