Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta zpět

Ingredience:
Hera na pečení250 ghladká mouka250 gmouka na domácí chléb150 g
voda200 mlžloutek1 ksocet2 lžičky
sůl1 slabší lžička
Náplň:
kozí sýr (12 ks v balíčku)200 gmarmeláda z červeného rybízu dle potřebykuličky červeného rybízu dle potřeby
lístky hladkolisté petržele dle potřebyvejce rozšlehané se 2 lžícemi oleje na potření1 ksčerná sezamová semínka na posypání
hladká mouka na posypání pracovní plochy
Hera na pečení 250 g, hladká mouka 250 g, mouka na domácí chléb 150 g, voda 200 ml, žloutek 1 ks, ocet 2 lžičky, sůl 1 slabší lžička, kozí sýr (12 ks v balíčku) 200 g, marmeláda z červeného rybízu dle potřeby, kuličky červeného rybízu dle potřeby, lístky hladkolisté petržele dle potřeby, vejce rozšlehané se 2 lžícemi oleje na potření 1 ks, černá sezamová semínka na posypání, hladká mouka na posypání pracovní plochy

Příprava

Není taštička, jako taštička. Nyní vám přestaví recept z listového těsta, který plním kozím sýrem v kombinaci s rybízem. Nebojte se kombinovat a hlavně si nechte pár kousků bokem, protože nekontrolovatelně mizí ze stolu.

Těsto (48 ks o průměru 7 cm)

Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo igelitového sáčku a dáme na 3hodiny odležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do dalšího dne.
Poté s těstem pracujeme, jako z kupovaným listovým těstem.
Než začneme pracovat, zapneme troubu na vyhřátí.
Každé kolečko sýra rozkrojíme na 4dílky.
Pracovní plochu si mírně posypeme hladkou moukou. Těsto rozválíme na plát o síle 3-4mm a kulatým vykrajovátkem na cukroví vykrájíme sudý počet koleček-jednu polovinu budeme plnit, druhou použijeme na přikrytí.
Na každé kolečko dáme čtvrtku sýra a necelkou čtvrtku kávové lžičky marmelády. Do toho zatlačíme 2-3kuličky rybízu a položíme lístek petrželky.
Kolečka na přikrytí náplně vezmeme mezi prsty, malinko je roztáhneme(s těstem se pracuje velice dobře) a položíme na náplň.
Vidličkou opatrně, aby jsme těsto neprotrhli, utlačíme okraje a takto připravené kloboučky přeneseme na plech, pokrytý pečícím papírem.
Potřeme vejcem s olejem a posypeme semínky.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 12 minut do zlatavé barvy.

2014-12-02 Předkrmy

Poznámka

Název jsem dala podle náplně a podle tvaru pečiva. Připomínalo mi to slaměný klobouček :-) Potřebovala jsem něco neobvyklého, dobrého a hlavně něco nového. Máme tady návštěvu z jednoho“kuchařského webu“:-)tak zase vymýšlím hovadinky. Můj experiment všem moc chutnal, tak se tady s Vámi o tuhle dobrotu dělím. Až budu dělat příště, rozhodně té petrželky dám více.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI