Křehký sýrový koláč s baby špenátem zpět

Křehké těsto:
hladká mouka200 gstudené máslo nakrájené na kostičky100 gžloutek1 ks
studená voda3 - 4 lžícesůl špetka
Na koláč:
sýr - gouda, ementál, sýr s bílou plísní a modrý sýr300 gsmetana75 mlmléko75 ml
vejce2 ksčesnek1 stroužeksůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetkababy špenát50 g
hladká mouka 200 g, studené máslo nakrájené na kostičky 100 g, žloutek 1 ks, studená voda 3 - 4 lžíce, sůl špetka, sýr - gouda, ementál, sýr s bílou plísní a modrý sýr 300 g, smetana 75 ml, mléko 75 ml, vejce 2 ks, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, baby špenát 50 g

Příprava

Tento recept vznikl vlastně úplnou náhodou. Potřebovala jsem vymyslet jednoduchou náplň do koláče a zároveň využít několika sýrů, které jsem měla v lednici. Jsem tak trošku sýrový závislák, tak se mi lehce stane, že jich mám doma víc, než jsem schopná sníst. Vznikla tak další varianta mého oblíbeného slaného koláče. Navíc je příprava velmi rychlá a jednoduchá.

Postup:

  1. Připravte si křehké těsto na koláč. (V samostatném receptu je vypsán postup.)
  2. Předpečený základ koláče nechte chvíli chladnout a zatím si nachystejte sýrovou náplň. Všechen sýr nakrájejte na kostky (můžete i nastrouhat). Sýr smíchejte ve vetší míse, přidejte smetanu, mléko, vejce, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Důkladně promíchejte. Nakonec ke směsi přidejte opraný baby špenát a lehce vmíchejte.
  3. Hotovou náplň nalijete na zchladlý základ a dejte na 20 – 30 min péct na 180°C. Hotový koláč poznáte podle zlatavé barvy na povrchu.
  4. Koláč doporučuji podávat studený (pak se nedrolí a drží tvar).
2015-11-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI