Krevety v koriandrové marinádě zpět

Ingredience:
tygří krevety (15 - 20 ks)1/2 kg
Marináda:
olivový olej3 lžícezázvor nasekaný na kostičkycca 2 cmčesnek, nasekaný nahrubo3 stroužky
mořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuticitronová šťáva2 lžíce
nasekaný koriandr hrst
tygří krevety (15 - 20 ks) 1/2 kg, olivový olej 3 lžíce, zázvor nasekaný na kostičky cca 2 cm, česnek, nasekaný nahrubo 3 stroužky, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, citronová šťáva 2 lžíce, nasekaný koriandr hrst

Příprava

Krevety....mořský potvůrky, ideální v létě na gril.
Kupuju je čerstvý, nejčastějc v Makru, pražský Sapě anebo pak ty předvařený v Tescu, u pultovýho prodeje. Když se rozhodnete si tyhle mořský potvory připravit, určitě investujte do koupě těch větších, alespoň 41/50 nebo ještě líp, 31/40….ty čísla znamenaj počet krevet v kile. Čím menší číslo, tím větší kreveta. Ve větších obchodech narazíte na krevety v mrazících boxech…předvařený, vyloupaný. Ty jsem se naučila nekupovat, protože jsou napuštěný vodou a chutnaj jak umělá hmota… Vážně. Kdo jednou ochutnal krevetu čerstvou, ví přesně, o čem mluvím.

Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do který naložíme omytý krevety, alespoň na 2 hoďky, nejlíp však přes noc. Pak už je to legrace, na grilu pečeme 2-3 minutky z každý strany, nebo v předehřátý troubě na 220°C asi 8 minut. Tepelnou úpravou krevety krásně zrůžověj a po pár minutách můžeme servírovat. Nejlíp s koktejlovou omáčkou, domácí majonézou nebo jen tak, třeba s rukolovým salátem.

2016-07-25 Předkrmy

Poznámka

Místo koriandru můžete použít i hladkolistou petržel.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI