Ingredience: | |||||
tygří krevety (15 - 20 ks) | 1/2 kg | ||||
Marináda: | |||||
olivový olej | 3 lžíce | zázvor nasekaný na kostičky | cca 2 cm | česnek, nasekaný nahrubo | 3 stroužky |
mořská sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti | citronová šťáva | 2 lžíce |
nasekaný koriandr | hrst |
Krevety....mořský potvůrky, ideální v létě na gril.
Kupuju je čerstvý, nejčastějc v Makru, pražský Sapě anebo pak ty předvařený v Tescu, u pultovýho prodeje. Když se rozhodnete si tyhle mořský potvory připravit, určitě investujte do koupě těch větších, alespoň 41/50 nebo ještě líp, 31/40….ty čísla znamenaj počet krevet v kile. Čím menší číslo, tím větší kreveta. Ve větších obchodech narazíte na krevety v mrazících boxech…předvařený, vyloupaný. Ty jsem se naučila nekupovat, protože jsou napuštěný vodou a chutnaj jak umělá hmota… Vážně. Kdo jednou ochutnal krevetu čerstvou, ví přesně, o čem mluvím.
Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do který naložíme omytý krevety, alespoň na 2 hoďky, nejlíp však přes noc. Pak už je to legrace, na grilu pečeme 2-3 minutky z každý strany, nebo v předehřátý troubě na 220°C asi 8 minut. Tepelnou úpravou krevety krásně zrůžověj a po pár minutách můžeme servírovat. Nejlíp s koktejlovou omáčkou, domácí majonézou nebo jen tak, třeba s rukolovým salátem.
Místo koriandru můžete použít i hladkolistou petržel.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI