Křupavé parmazánové tyčky zpět

Ingredience:
hladká mouka150 gpolohrubá mouka150 gsůl1/2 lžičky
nakrájené studené máslo150 gvejce1 kskysaná smetana3 lžíce
parmazán2 lžíce
Na potírání:
rozpuštěné máslo dle potřebyrozšlehané vajíčko dle potřebyparmazán na posyp100 g
hladká mouka 150 g, polohrubá mouka 150 g, sůl 1/2 lžičky, nakrájené studené máslo 150 g, vejce 1 ks, kysaná smetana 3 lžíce, parmazán 2 lžíce, rozpuštěné máslo dle potřeby, rozšlehané vajíčko dle potřeby, parmazán na posyp 100 g

Příprava

Když se Vám ohlásí návštěva a vy doma nemáte nic k vínu a do obchodu je daleko!

Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto a zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu. Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme. Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

2019-10-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI