Ingredience: | |||||
obrané kuřecí maso | 2 hrnky | ananas z plechovky | 3/4 hrnku | naložené žampiony | 1/4 hrnku |
majonéza | de potřeby | jarní cibulka | dle potřeby | worcester | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | citronová šťáva | dle chuti |
cukr moučka | dle chuti |
Tento salát je vynikající nejen svojí chutí, ale i tím, že se v něm dá zužitkovat maso, které vám zbylo, a nevíte, co s ním.
Někdy se stane, že se prsa při pečení příliš vysuší a nikdo je nechce. Někdy vám zase maso zbude, protože jste neodhadli množství a chuť strávníků a nebo prostě koupíte kousek grilovaného kuřete jen proto, abyste si tento salát mohli udělat.
Ať máte jakýkoliv důvod, nikdy neuděláte špatně, když si tento salát uděláte.
Maso může být vařené, nebo pečené, ale vždy bez kůže.
Kuřecí oberte a nakrájejte či natrhejte na kousky. Přidejte pokrájený ananas, jarní cibulku a žampiony z plechovky. Určitě kupte jen solené a ne naložené v octu.
Dochuťte worcesterem, solí, pepřem a přidejte i pár lžic majonézy s trochou citronové šťávy a špetkou cukru. Jestliže chcete salát více tekutější, přilijte i pár lžic nálevu z ananasu.
Salát je třeba nejméně přes noc nechat v lednici odležet a maso nějakou tu tekutinu nasaje. Nicméně vždy se dá přidat. To ale v opačném případě bohužel neplatí. Myslete na to a neutopte to.
Promíchejte a nechte pořádně proležet. Vynikající je s čerstvou francouzskou bagetkou.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI