Kuskusový koláč s kysaným zelím, šunkou a sýrem zpět

Ingredience: kuskus250 gkuřecí vývar0,5 l
kysané bílé zelí250 gšunka od kosti150 g45% eidam200 g
jarní cibulka1/2 svazkuvejce5 kssezamová semínka2 hrsti
olej dle potřeby
Ingredience: , kuskus 250 g, kuřecí vývar 0,5 l, kysané bílé zelí 250 g, šunka od kosti 150 g, 45% eidam 200 g, jarní cibulka 1/2 svazku, vejce 5 ks, sezamová semínka 2 hrsti, olej dle potřeby

Příprava

Můj další tip na teplou večeři je tento koláč s kysaným zelím, které si poslední dobou oblíbil hlavně můj muž.
Kysané zelí je bohatým zdrojem vitaminů, především vitaminu C. To je v zimě a období chřipek ideální k posílení imunity. Doplní však i hořčík, železo, zinek, fosfor, draslík nebo vápník. Nejlepší je samozřejmě domácí, ale pokud nemáte možnost si ho vyrobit, sledujte aspoň složení - mělo by obsahovat jen zelí, sůl, kmín. Hlavně žádné konzervanty či jiné přidané látky. Účinné látky se ničí také pasterizací. 
A teď už k samotnému receptu.

Vývar přivedeme do varu, kuskus propláchneme vodou a zalijeme vařícím vývarem. Necháme přikryté asi 10 minut odstát. Cibulku si nasekáme najemno a orestujeme ji na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, znovu orestujeme a nakonec přidáme vodou propláchnuté kysané zelí. Necháme prohřát. Hotovou směs vmícháme do kuskusu, necháme lehce zchladnout, přidáme vejce, znovu promícháme a nalijeme na plech o velikosti cca 40x25 cm vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních. Těsně před koncem navrstvíme plátky sýra, posypeme sezamovými semínky a necháme sýr zapéct. 
Koláč je vynikající teplý i studený.

2016-03-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI