Ingredience: | |||||
malý květák | 1 ks | mozzarella | 1 balení | vejce | 2 ks |
hrubozrnná sůl | dle chuti | vícebarevný pepř | dle chuti | česnek | 1 stroužek |
bazalka | 2 lžičky | oregano | 1 lžička | balkánský sýr | 100 g |
rukola | hrst |
Využití květáku jako základu pro pizza placku je skvělé. Placku tak můžete udělat bez mouky a s přehledem tak zpracujete celý květák. Tato varianta se hodí na lehkou večeři nebo i svačinu, protože pizza placku můžete jíst jak teplou, tak i studenou a pokud jde o její finální podobu a chuť, tak je to zcela na vaší fantazii.
Nejprve si uvaříme květák do měkka. Tedy dáme růžičky květáku do osolené, vroucí vody a vaříme do změknutí cca 10-15 minut. Necháme vychladnout a potom květák na hrubém struhadle nastrouháme (pár růžiček květáku si dáme stranou, protože jej budeme dávat na květákový základ). Přidáme nastrouhanou mozzarelu, bylinky (bazalku, oregáno), česnek, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Promícháme a směs pomocí lžíce rozprostřeme na pizza plech, který jsem si předtím vyložili pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 230 stupňů. Na květákový základ pak dáme nadrobený balkánský sýr a zbylé růžičky květáku. Můžeme ještě posypat sušenými nebo čerstvými bylinkami. Pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 minut, až začnou okraje mírně hnědnout. Květákový základ je možné obložit tím, co nám chutná např. Rajčaty, kvalitní šunkou, různými druhy sýrů apod. Podáváme např. se salátem rukola.
Inspirace: www.fresh.iprima.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI