Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | květák | 1 ks | kukuřičná mouka | pár lžic |
vejce | 2 ks | voda | dle potřeby | sůl | dle chuti |
V jednoduchosti je krása a to zde platí několikanásobně. Nevím jak vaše děti, ale náš malý květák miluje a není lepší svačinka než právě květákové placičky. Nejen velcí, ale i malý si na nich pochutnají. My jsme zobali venku všichni společně. Už jsme vyzkoušeli hraškové těstíčko, cizrnové a nyní kukuřičné. Každé má něco do sebe a musí se prostě ochutnat.
Jak jsem řekla v jednoduchosti je krása. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v páře. Během vaření květáku si připravíme těstíčko na obalení. Rozklepneme dvě vajíčka, rozkvrdláme je, osolíme dle potřeby (u dětí do 1 roka není třeba solit) a přidáme několik lžic kukuřičné mouky. Kukuřičné mouky tolik, aby se vytvořilo těstíčko konzistencí podobné hořčici, ale o něco řidší.
Uvařený květák necháme lehce vychladnout, následně jej v dlaních rozmačkáme a vytvarujeme placky, které opatrně obalíme v těstíčku. Vzniklé placičky klademe na plech s pečícím papírem, potřený Ghíčkem. Nezapomínejte na tuky, které jsou potřebné pro správné vstřebávání živin. Připravené placičky vložíme do předem rozehřáté trouby, pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI