Ingredience: | |||||
malý květák | 1 ks (cca 300 g) | cherry rajčátka | 6 ks | šalotka | 1 ks |
šunka od kosti | 150 g | kysaná smetana | 2 vrchovaté lžíce | majolka | 2 vrchovaté lžíce |
mletý bílý pepř | špetka | sůl | dle chuti | citronová šťáva | 2 lžíce |
zelená nať z cibulky | hrst |
Lidově řečeno karfiol. Kdo miluje květák, určitě ho ocení ve formě lehkého obědu. Nebo můžete klidně podávat s křupavou bagetkou jako předkrm.
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus cca 10 minut. Na sítku necháme okapat a zchládnout. Zakysanku smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky. Všechno promícháme, případně dosolíme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI