Ingredience: | |||||
hladká mouka | 400 g | zakysaná smetana | 1 hrnek | sůl | dle chuti |
jedlá soda | 1 lžička | čerstvé droždí | 30 g | vejce | 1 ks |
olej | 150 ml | cukr | špetka | voda | 100 ml |
sušená bazalka | dle chuti | česnek | 4 stroužky | kečup | dle chuti |
strouhaný sýr | dle chuti | zakysaná smetna | dle chuti |
Langoše se dají koupit skoro na každém rohu, ale ty domácí jsou stejně nejlepší. Tak si je pojďme připravit.
Nejdříve si uděláme kvásek. Do menší misky dáme cca 100 ml vlažné vody, rozdrobené droždí, špetku cukru a lžičku mouky. Necháme vykynout.
Do druhé misky si zatím připravíme prosetou mouku, sůl, sodu a pak přidáme hotový kvásek. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, sušenou bazalku, olej a vše promícháme tak, aby se těsto nelepilo na stěny mísy. Těsto necháme kynout na teplém místě cca 30 - 40 minut.
Z vykynutého těsta si uděláme malé bochánky, které rozválíme na placky, které ještě necháme dál kynout cca 15 minut na vále. Placky by měly být ve středu těsta tenčí, proto těsto roztahujeme od středu do stran.
Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ubrouskem odstraníme přebytečný tuk.
Langoše potřeme česnekem a zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI