Kynuté domácí langoše ze zakysané smetany s bazalkou zpět

Ingredience:
hladká mouka400 gzakysaná smetana1 hrneksůl dle chuti
jedlá soda1 lžičkačerstvé droždí30 gvejce1 ks
olej150 mlcukr špetkavoda100 ml
sušená bazalka dle chutičesnek4 stroužkykečup dle chuti
strouhaný sýr dle chutizakysaná smetna dle chuti
hladká mouka 400 g, zakysaná smetana 1 hrnek, sůl dle chuti, jedlá soda 1 lžička, čerstvé droždí 30 g, vejce 1 ks, olej 150 ml, cukr špetka, voda 100 ml, sušená bazalka dle chuti, česnek 4 stroužky, kečup dle chuti, strouhaný sýr dle chuti, zakysaná smetna dle chuti

Příprava

Langoše se dají koupit skoro na každém rohu, ale ty domácí jsou stejně nejlepší. Tak si je pojďme připravit.

Nejdříve si uděláme kvásek. Do menší misky dáme cca 100 ml vlažné vody, rozdrobené droždí, špetku cukru a lžičku mouky. Necháme vykynout.

Do druhé misky si zatím připravíme prosetou mouku, sůl, sodu a pak přidáme hotový kvásek. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, sušenou bazalku, olej a vše promícháme tak, aby se těsto nelepilo na stěny mísy. Těsto necháme kynout na teplém místě cca 30 - 40 minut. 

Z vykynutého těsta si uděláme malé bochánky, které rozválíme na placky, které ještě necháme dál kynout cca 15 minut na vále. Placky by měly být ve středu těsta tenčí, proto těsto roztahujeme od středu do stran. 

Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ubrouskem odstraníme přebytečný tuk. 

Langoše potřeme česnekem a zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

2017-02-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI