Langoše se šmakounem a Českým Ghíčkem zpět

Těsto:
žitná mouka celozrnná jemně mletá200 gšpaldová mouka T 1050300 gmandlové mléko270 ml
droždí1/2 kostkypřírodní šmakoun100 gČeské Ghíčko Bio2 lžíce
sůl1 a 1/2 lžičkykypřící prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
Mazání, sypání:
kvalitní či domácí kečup dle chutičesnek dle chutigouda nebo přírodní nesolené nepražené kešu ořechy na posypání
žitná mouka celozrnná jemně mletá 200 g, špaldová mouka T 1050 300 g, mandlové mléko 270 ml, droždí 1/2 kostky, přírodní šmakoun 100 g, České Ghíčko Bio 2 lžíce, sůl 1 a 1/2 lžičky, kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, kvalitní či domácí kečup dle chuti, česnek dle chuti, gouda nebo přírodní nesolené nepražené kešu ořechy na posypání

Příprava

Langoše milujeme a já si potřebovala natrénovat bezmléčnou verzi. Běžně je připravuji s jogurtem, který však při alergii na mléčnou bílkovinu není povolen. Přemýšlela jsem jak udělat těsto výživnější a v lednici mi padl do očka šmakoun. Už jen chybělo čím nahradit sýr. Včera jsme mlsali kešu ořechy a sáček mi zůstal na kuchyňské lince, řekla jsem si "ty jo, to by nemusel být vůbec špatné"... No a je to úžasné. Kešu ořechy jsou bohaté na vápní a jako náhražka sýru jsou tedy skvělé. Pojďme na ně, snadno a rychle.

Mouky nasypeme do misky, lehce přihřejeme mandlové mléko, ve kterém rozpustíme droždí, nalijeme do mísy, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, Ghí, sůl, kypřící prášek, vypracujeme těsto a necháme kynout alespoň 1 hodinu.

Pak již jen těsto rozválíme, upečeme na Ghí, potřeme připravenou směsí kečupu a česneku, posypeme nastrouhaným sýrem či nastrouhanými kešu ořechy a nadlábneme se.

2016-08-05 Předkrmy

Poznámka

Klidně můžeme použít do celého receptu jen špaldovou případně hladkou mouku, to už nechám na vás, lze vše. Případně pokud nemáte problémy s bílkovinou kravského mléka, klidně tento recept, který mám vyzkoušený. Navíc přidáme šmakouna, místo oleje a sádla použijeme Ghí).

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI